Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Укроборонпром" представив новітню реактивну систему залпового вогню "верба"

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі "Укроборонпрому", Харківське конструкторське бюро ім. О.О. Морозова – представило новітню реактивну систему залпового вогню «Верба». За словами розробників, це нове покоління відомих «Градів».

Модернізована система розміщена на шасі КРАЗ та оснащена кабіною на 5 місць. Керування вогнем, прицілювання та навіть перезаряджання здійснюється в автоматичному режимі з кабіни, без безпосереднього втручання солдатів в її роботу. Маса нової системи залпового вогню сягає майже 20 т, але вона здатна розвивати швидкість до 85 км/год.

«Настав час, коли треба припиняти їхати на радянському минулому і починати дивитися в перспективу. «Верба» - це те озброєння, яке має надходити в армію в промислових масштабах», - зазначив Генеральний директор «Укроборонпрому» Роман Романов.

Нагадаємо, що за рік роботи нової команди менеджерів (з 4 липня 2014 року)  «Укроборонпром» в 36 разів збільшив виробництво озброєння і військової техніки та почав системно надавати ЗСУ новітні зразки озброєння. Державне оборонне замовлення 2014 року було виконано на 100%, а цього річ його виконання здійснюється із значним випередженням запланованих графіків. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ