Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Війна з Росією

Уряд призначив нового керівника української «оборонки»

Розпорядження набирає чинності з 28 червня 2023 року
фото з сайту Форбс

Кабмін призначив керівником Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість» (правонаступник ДК «Укроборонпром») Германа Сметаніна.

Про це у телеграмі повідомляє пресслужба компанії.

Розпорядження набирає чинності з 28 червня 2023 року.

Герман Сметанін має 9-річний досвід роботи у сфері оборонно-промислового комплексу. Головним фокусом його роботи стане кратне збільшення виробництва боєприпасів та військової техніки.

За словами Міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, зміна керівництва найбільшого державного підприємства у галузі ОПК є одним із перших суттєвих кроків до процесу трансформування концерну.

«Перед новопризначеним гендиректором стоять три основні задачі: наростити виробництво боєприпасів та військової техніки, побудувати в компанії ефективну антикорупційну інфраструктуру та трансформувати Укроборонпром. Це важливі кроки для втілення «залізних змін» у сфері вітчизняного оборонного виробництва. Разом нам вдасться посилити ОПК, суттєво наростити обсяги та темпи виробництва і, як результат, зробити його локомотивом відновлення економіки країни», – коментує Міністр.

Акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість» на чолі зі Сметаніним приймає на баланс та у штат всіх та все, що мав ДК «Укроборонпром».

Нагадаємо, 21 березня Кабмін утворив Акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість» шляхом перетворення Держконцерну «Укроборонпром».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ