Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Укрпошта сплатила 1,65 млрд грн на користь держави в 2017 р.

ПАТ “Укрпошта” виплатила на користь держави загалом 1 650 428 тисяч гривень у 2017 році. Майже половина коштів - 787 мільйонів гривень - єдиний соціальний внесок. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі ПАТ “Укрпошта”.

Також серед виплачених коштів понад 10 мільйонів гривень склав податок на прибуток, а податок на додану вартість - 217,8 мільйонів гривень. Податок на доходи фізичних осіб - 536,8 млн грн; військовий збір - 50 млн грн, податок на майно - 45,2 млн грн, інші податки, збори та обов'язкові платежі - 3,1 млн грн.

Так, сума відрахувань Укрпошти до бюджету країни еквівалентна майже 40 тисячам виплат по народженню дитини, річним мінімальним зарплатам 43 тисяч працівників, за ці кошти можна закупити 5 тисяч автомобілів для кур’єрської доставки або 100 бронемашин для українського війська.

Слід зазначити, що виплативши стільки коштів державі Укрпошта змогла направити 230,3 млн грн капітальних інвестицій на реформування та розвиток. Фонд оплати праці робітників головної пошти країни склав 3,3 млрд грн, а відрахування на соціальні заходи – понад 800 млн грн.

Нагадаємо, що протягом 2017 року компанія придбала 279 нових авто, що більше, ніж за останні 5 років, та закупила 8 300 комп’ютерів. Разом з цим  «Укрпошта» розробила та впровадила нові посилочні продукти, що відповідають сьогоднішнім потребам клієнтів, серед них – «Укрпошта Експрес», «Укрпошта Стандарт», «Smartbox». Також стали доступними перекази між картками, оплата послуг онлайн та послуга «З картки додому». З’явилися нові сервіси - інтеграція АПІ, «Особистий кабінет», СМС-інформування, повідомлення на Viber, чат-боти у Facebook, Telegram та Viber.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ