Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Укрпошта зекономила майже 8 млн грн на закупівлі дизпалива за рамковою угодою

Укрпошта виконала першу укладену рамкову угоду на закупівлю дизельного пального для власних потреб. Про це повідомили у прес-службі АТ "Укрпошта".

За 7 місяців поточного року економія склала 7,9 млн грн від загальної суми очікуваної вартості.
В рамках угоди компанії-учасники поставили Укрпошті понад 1,6 млн л дизельного пального.
Потягом 7 місяців було проведено 26 відборів серед 5 учасників рамкової угоди: ПП "ОККО КОНТРАКТ", ТОВ "МАНГО-ГРУП", ТОВ "ВОГ ТРЕЙД РЕСУРС", ТОВ "ГЛУСКО УКРАЇНА" та ТОВ "ГЛОБАЛ СЕЙЛ" на загальну суму 43 млн грн.

"Реальний ефект від застосування механізму рамкової угоди для нас набагато більший, ніж просто розрахункова економія. За цей час ми не мали жодних проблем із постачанням, завжди отримували пальне за поточною ринковою ціною, при цьому не потрібно було постійно проводити переговори, замовляти довідки та оформлювати додаткові угоди на зміну цін, хоча коливання на ринку доходили до 22% за місяць (як це було у вересні). Таким чином службі закупівель компанії вдалося протягом 7 місяців забезпечити Укрпошту якісним пальним, яке постачалось із необхідною регулярністю та за кращими поточними цінами. Незважаючи на значні ринкові коливання і стереотипи, пов’язані з державними закупівлями, використання цього механізму дозволило Укрпошті перевести партнерські відносини з учасниками ринку на новий якісний рівень", - відзначив заступник генерального директора із закупівель Олександр Наход.

Укрпошта вже розпочала підписання нової рамкової угоди із закупівлі дизельного пального на наступні 2 роки та з грудня планує почати щотижневі відбори серед її учасників. В новій рамковій угоді із закупівлі дизельного пального на 2020-2021 рр. бере участь вже 9 постачальників, серед яких найбільші гравці цього ринку. Це свідчить про зацікавленість ринку у роботі за простими та прозорими правилами закупівлі за рамковою угодою.

Загалом Укрпошта планує закупити в рамках нової угоди дрібним оптом 6,2 млн л дизельного пального. Загальна вартість рамкової угоди на момент оголошення становить 186 млн грн з ПДВ.

Детальніше про закупівлю дизельного пального за рамковою угодою в системі ProZorro тут.

Як повідомлялося, Укрпошта першою серед держкомпаній почала закупівлю пального, газу та електроенергії за рамковими угодами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ