Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Укрзалізниця" готова до забезпечення функціонування залізничного транспорту в умовах воєнного стану

Поїзди курсуватимуть відповідно до графіка руху та за всіма не забороненими законодавством маршрутами.

Про це повідомив в. о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов на сторінці Facebook, передає Прямий.

"У разі прийняття відповідних рішень найвищими державними органами, у найстисліші терміни будуть вжиті необхідні заходи для переведення залізничного транспорту з мирного на воєнний стан", - заявив Кравцов.

У разі зміни логістики перевезення вантажів морськими шляхами, зокрема в Азовському регіоні, "Укрзалізниця" готова до переорієнтації вантажів на інші порти.

Компанія керується у своїх діях Конституцією та законами України, рішеннями Верховної Ради, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, наказами центральних органів виконавчої влади та статутом товариства.

Нагадаємо, член ради Національного банку України Василь Фурман заявив, що у регулятора є золотовалютні резерви для врегулювання курсу національної валюти.

Нагадаємо, керівники 40 найбільших банків в Україні запевнили, що їхні банки продовжуватимуть безперебійну роботу у разі запровадження воєнного стану, у тому числі поповнювати готівкою банкомати і термінальні мережі.

Вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Зокрема, прикордонний корабель РФ здійснив таран рейдового буксира.

В результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ в Керченській протоці поранення отримали шість українських моряків. За даними нардепа Борислава Берези, двоє з них у важкому стані.

Після інциденту російська влада в односторонньому порядку закрила Керченську протоку для проходу цивільних суден.

Секретар Ради Національної Безпеки та Оборони Олександр Турчинов під час засідання РНБО запропонував ввести в Україні воєнний стан на 60 діб. 

Президент України Петро Порошенко підтримав пропозицію воєнного комітету винести на РНБО окреме рішення про звернення до Верховної Ради та запровадити воєнний стан.

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко наголосила, що введення воєнного стану не скасовує майбутні президентські вибори.

Крім того, рішення про запровадження в Україні воєнного стану не вплине на роботу банків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ