Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Укрзалізниця» може запустити ще один прямий потяг до Польщі

«Укрзалізниця» услід за Перемишлем найближчим часом може відкрити ще один прямий маршрут до Польщі. «Найближча перспектива - потяг до міста Холм, де є колія українського стандарту шириною 1520 мм. Про це повідомив Центр транспортних стратегій із посиланням на Delo.UA.

Місто Холм Підляського воєводства розташоване за 25 кілометрів від кордону з Україною. За 60 кілометрів від кордону знаходиться велика залізнична станція Ковель (Волинська область). Холм, у порівнянні з Перемишлем, має краще залізничне сполучення зі столицею Польщі - Варшавою.

За словами Романківа, основна перешкода для розширення транспортної мережі до Східної Європи - інфраструктура. Адже в Польщі та сусідніх країнах не так багато станцій, до яких підходить широка колія, поширена на пострадянському просторі.

Менеджер «УЗ» також не заперечує можливості розширення залізничного сполучення з Перемишлем завдяки приміським потягам. «Ідею приміського поїзда ніхто не скасовує, але це зовсім інший сегмент пасажирів і зовсім інше завдання перевезень. Поїзд „Інтерсіті+” орієнтований більшою мірою на звичайних туристів, студентів, які їдуть на навчання, з метою культурного обміну. ​​А приміський поїзд буде виконувати виключно поточні потреби місцевого регіону», - пояснює Романків.

Він також ствердив, що вже вдалося оптимізувати процес придбання квитків на швидкісний поїзд Перемишль-Львів-Київ в касах Польщі перед самим відправленням рухомого складу.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ