Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укрзалізниця може збільшити обсяги перевезень щонайменше на 10 млн тонн на рік

Як інформують у прес-службі Укрзалізниці, вони планують переходити на середньотермінове планування перевезення вантажів і закликає клієнтів перейти на піврічне планування. З такою пропозицією, 3 жовтня, перевізник звернувся до своїх основних клієнтів. Для цього було проведено низку відповідних зустрічей з усіма ключовими вантажовласниками та обговорені основні проблемні питання, що виникають в процесі співпраці, - повідомив директор з економіки і фінансів ПАТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев.

Одним із основних пріоритетів роботи команди товариства є планування перевезень вантажів на значно триваліший термін, ніж це відбувається зараз. Один із варіантів, який розглядається, – планування на шість місяців, із взаємними зобов’язаннями. У компанії сподіваються сформувати та затвердити такі плани вже до кінця листопада цього року. Кожного півріччя ця робота буде повторюватися, щоб Укрзалізниця мала чіткі плани перевезень на наступні шість місяців.

«На сьогодні, на жаль, ми працюємо у режимі «пожежної команди», коли постійно змінюється пункт призначення вантажів, змінюються обсяги чи у клієнтів відбуваються інші зміни. Таким чином працювати з такою великою інфраструктурою неможливо. Нам необхідне довготривале планування - для розвитку інфраструктури, підготовки локомотивів, вагонів, складання планів з ремонту колії. На щастя, наші клієнти з цим погоджуються», - розповів Андрій Рязанцев. В Укрзалізниці вже відправили відповідні запити профільним асоціаціям та основним клієнтам, які забезпечують понад 60 % вантажів від загальної кількості.

 «В ідеалі плани вантажоперевезень мають бути трирічними, на 1 рік мають стати закономірністю. Поки ж чекаємо на активну участь у формуванні хоча б піврічного плану перевезень. Укрзалізниця, у свою чергу, забезпечить необхідну інфраструктуру та рухомий склад», - наголосив Андрій Рязанцев. Топ-менеджер компанії також підсумував, що завчасне планування і обґрунтоване тарифоутворення – це дві ключові умови ефективної роботи залізниці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ