Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укрзалізниця оприлюднила нові деталі щодо карантинних правил, які набувають чинності завтра

З початку наступної доби, 21 жовтня, в Україні набудуть чинності нові правила безпечних перевезень залізничним транспортом.

Про це інформує пресслужба Укрзалізниці.

Зокрема повідомляється, що нові правила стосуються денних, нічних та швидкісних потягів АТ “Укрзалізниця”. Тобто на всіх цих потягах будуть діяти нові правила безпечних перевезень, затверджені Кабміном.

Також в УЗ повідомили, що у випадку, якщо пасажир робить посадку на потяг далекого сполучення і виходить в межах однієї області, то сертифікат чи негативний тест потрібний. Обмеження не стосуються лише приміського сполучення.

Зокрема для посадки на поїзд пасажир може використовувати як електронний ПЛР-тест, так і роздруковану версію.

Водночас в АТ наголосили, що експрес-тесту на вокзалах буде платним. Однак «Укрзалізниця» зазначає, що доклала зусиль, щоб лабораторії розгорнули на найбільших вокзалах країни і пропонували пасажирам найкращу з можливих ціну за проходження тестування.

Також в УЗ нагадали, що під час подорожей залізницею до регіонів із «жовтим» та «червоним» рівнями епідбезпеки потрібно мати один із документів, що підтверджує:

  • отримання повного курсу вакцинації (міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат про вакцинацію проти COVID-19);
  • отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19;
  • негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, зробленим не пізніше ніж за 72 години до посадки в потяг
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ