Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укрзалізниця планує вдвічі збільшити кількість швидкісних поїздів

Укрзалізниця планує вдвічі збільшити кількість швидкісних поїздів, зокрема, це рухомий склад, що використовується на маршрутах поїздів класу Інтерсіті+. Про це повідомив голова правління АТ ʺУкрзалізницяʺ Євген Кравцов, - інформують у прес-центрі Укрзалізниці.
Фото: Укрзалізниця

ʺЗавдання уряду на наступні 5 років — збільшити на 10 одиниць кількість рухомого складу, що використовується на швидкісних маршрутах. Таким чином, ми вдвічі збільшимо парк цих поїздів та зможемо запропонувати нашим клієнтам кращий сервісʺ.

Окрім цього, він нагадав, що Укрзалізниця встановила рекорд з виконання капітально-відновлювального ремонту пасажирських вагонів. ʺМи змогли модернізувати близько 200 пасажирських вагонів, це рекорд за останні 7 років. Цього року ми плануємо таким ремонтом оновити близько 40 вагонів. Крім того, до кінця року ми отримаємо перший вироблений в Україні дизель-поїзд, котрий плануємо поставити на маршрут до аеропорту ʺБориспільʺ, — повідомив Євген Кравцов.

Довідково

Філія ʺУкраїнська залізнична швидкісна компаніяʺ АТ ʺУкраїнська залізницяʺ на сьогоднішній день має на балансі 10 швидкісних міжрегіональних електропоїздів подвійного живлення моделі HRCS2 виробництва компанії ʺHyundai Rotemʺ (Південна Корея); 2 швидкісні міжрегіональні електропоїзди подвійного живлення моделі ЕКр-1 вітчизняного виробництва ПАТ ʺКрюківський вагонобудівний заводʺ; 2 швидкісні двоповерхові електропоїзди подвійного живлення моделі EJ 675 виробництва компанії ʺSkoda Vagonkaʺ (Чеська Республіка); 10 пасажирських вагонів поліпшеної конструкції з експлуатаційною швидкістю 160 км/год вітчизняного виробництва ПАТ ʺКрюківський вагонобудівний заводʺ, які використовуються в складі двох міжрегіональних поїздів у п’ятивагонній комплектації.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 27 жовтня Укрзалізниця запустила в перший рейс молодіжний поїзд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ