Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Укрзалізниця" показала перший дитячий вагон

"Укрзалізниця" відправила у перший рейс потяг із дитячим вагоном. Він вирушив за маршрутом Харків – Ясіня у складі поїзда №15/16.

Як повідомили у пресслужбі перевізника, цей вагон розробили у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). Його спеціально адаптували для комфортних подорожей з дітьми, яким ще не виповнилося 8 років.

Чим особливий дитячий вагон?

Коридор нового дитячого вагона обладнали різноманітними бізібордами з рухомими елементами та інтерактивними плакатами. А для безпеки маленьких пасажирів встановили спеціальні дитячі поручні з м’якою оббивкою.

Дитині тепер легше буде розрізняти купе, адже всі вони мають свою "Іскорку суперсил" – на дверях до кожного з них зображені персонажі лялькового театру, який розробив Дитячий фонд ООН.

Також, щоб поїздка була цікавою, у кожному купе можна знайти навчально-розважальні матеріали, інструкції для руханки, настільну гру. А для найменших пасажирів передбачений манеж і збільшений обмежувач верхньої полиці з протиударною накладкою.

Крім того, у вбиральні є дитячі засоби гігієни, пеленальний столик для зміни підгузників чи одягу, а також спеціальні дитячі накладки на унітаз.

В "Укрзалізниці" зазначили, що проєктування вагона та його капітальний ремонт тривали 6 місяців. За цей час фахівці встигли оновити базове обладнання – від кондиціонерів і систем опалення до мобільних пандусів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ