Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укрзалізниця витратила 16 млн грн через вандалів

З 2012-го по червень 2018 року, за час експлуатації швидкісних поїздів, Укрзалізниця витратила на позапланові ремонти, пов’язані з актами вандалізму, близько 16 млн грн. Про це повідомила прес-служба Укрзалізниці.

Збитки від пошкодження зовнішнього обладнання швидкісних поїздів корейського та вітчизняного виробництва (салонних вікон вагонів, лобового скла кабіни машиністів) за вказаний період становлять 12,4 млн грн, а на усунення пошкоджень електропоїздів через зіткнення зі сторонніми предметами, особами та тваринами, які знаходилися на коліях, а також усунення графіті витрачено понад 3 млн грн.

"Дії хуліганів не лише завдають значної матеріальної шкоди державі та спричиняють дискомфорт пасажирам, але й несуть загрозу безпеці руху, чим зловмисники наражають пасажирів, персонал залізниці та самих себе на небезпеку", - йдеться у повідомленні.

Питання безпеки руху значно залежить і від відповідальності та обачності громадян, особливо підлітків. Батькам варто пояснювати підліткам, що залізнична колія – не місце для ігор, адже пустощі поблизу залізниці часто можуть мати трагічні наслідки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ