Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Укрзалізниця закликає передбачити в бюджеті 2021 року кошти на перевезення студентів

АТ ʺУкрзалізницяʺ розрахувало попередні витрати компанії за пільгове перевезення студентів закладів вищої освіти та учнів професійних закладів освіти у 2021 році в розмірі 322 млн грн. Про це інформує прес-центр Укрзалізниці.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Товариство закликає передбачити ці витрати у бюджеті наступного року.

З відповідними пропозиціями Укрзалізниця звернулася до Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, Міністерства освіти та науки України, Міністерства фінансів України. Також керівництво компанії закликає передбачити в бюджеті на наступний рік кошти і для відшкодування заборгованості МОН перед Укрзалізницею за минулі періоди, яка складає понад 1 млрд грн.

АТ ʺУкрзалізницяʺ та МОН щороку укладають договори щодо компенсації пільгового перевезення студентів закладів вищої освіти та учнів професійних закладів освіти, але сума компенсацій значно менша за необхідну. Зокрема, державним бюджетом у 2018-2019 роках МОН передбачалось лише 36 млн грн коштів на відшкодування Укрзалізниці, а послуг з пільгового перевезення було надано майже на 500 млн грн.

Упродовж багатьох років у бюджет закладалася завідомо недостатня сума для компенсації пільгового перевезення студентів, а в деякі роки компенсація не закладалася зовсім. Такий стан справ стосовно компенсації пільгових перевезень може призвести до зниження можливості національного оператора залізничного транспорту належно виконувати свої функції, зокрема оновлювати рухомий склад, призначати нові поїзди та розширювати географію маршрутів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ