"Укрзалізниця" запустила послугу повноцінного харчування в поїздах. Зокрема пасажирам пропонуватимуть повний комплекс харчування – від сніданків до перших страв і десертів.
Таким чином із 18 червня нове повноцінне харчування буде доступне пасажирам чотирьох поїздів: № 81 Київ – Ужгород, № 104 Київ – Маріуполь, № 7 Київ – Івано-Франківськ та № 749 Київ – Івано-Франківськ.
"Упродовж декількох тижнів ми плануємо розширити тестову послугу ще на деякі поїзди. Ми пропонуємо повний комплекс харчування – від сніданків до перших страв і десертів. Розрахуватися можна як готівкою, так і карткою за допомогою терміналів. Уже в наступні декілька тижнів буде можливо замовити ланч-бокси при купівлі квитків. Ми подивимося, наскільки технологія буде прийнятною, чи сподобається послуга пасажирам, і потім визначимося щодо подальшого її запровадження", - розповів під час презентації послуги в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.
Тестування нової послуги триватиме впродовж трьох місяців, і за її результатами буде прийняте рішення щодо подальшого запровадження послуги. В Укрзалізниці сподіваються, що новий сервіс отримає позитивні відгуки серед пасажирів, але планують уважно вивчити всі пропозиції та відгуки подорожуючих
На разі поїзди обслуговуватимуть бригади сервісу громадського харчування. Замовити обід можна на пасажирське місце по телефону, вказаному в меню, через офіціанта-стюарда або отримати безпосередньо в спеціально обладнаному сервісному купе. Склад меню залежатиме від сезонності представленої продукції.
Зокрема пасажирам пропонується кілька варіантів: придбати ланч-бокс, який включатиме певний набір страв та напоїв, або обрати за бажанням окремі гарячі страви, снеки та напої. Ланч-бокс можна буде замовити під час придбання квитка онлайн або в касі на станції, а також безпосередньо у вагоні. Вартість ланч-боксів залежно від асортименту складатиме 95 та 115 грн. Також Укрзалізниця пропонує окреме меню сніданків, у якому на вибір є каші, сирники та кисломолочні напої.
Серед гарячих страв на вибір пасажирам пропонуватимуть три види першої страви (грибний суп, курячий бульйон та гаспачо), три види основної страви (картопляне пюре з куркою, паста болоньєзе та кус-кус із овочами). Також можна замовити сендвічі та різноманітні десерти. Вартість перших і основних страв складатиме від 38 грн за порцію, сендвічів – 42 грн, десертів – від 18 грн, сніданки коштуватимуть від 29 грн.
Нагадаємо, що "Укрзалізниця" додала на літній період 23 додаткових поїзда. Зокрема, вісім поїздів призначено в Одесу, п'ять - в Херсон, по три - в Генічеськ і Бердянськ. Також збільшена періодичність курсування популярних графікових поїздів.