Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укрзалізниця запустить пілотний проект з оновлення приміських поїздів

АТ ʺУкрзалізницяʺ вже цього року планує запустити пілотний проект з оновлення приміського сектору, - повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

Наразі є попередні домовленості з місцевими владами Запорізької, Дніпропетровської областей та Європейським інвестиційним банком. Про це розповів голова правління АТ ʺУкрзалізницяʺ Євген Кравцов під час робочої поїздки до Харкова.

ʺЩодо приміських поїздів, то для Укрзалізниці суттєвим є питання не так званого латання дір, чим ми займаємося, а пошук оптимального рішення, яке дозволить вирішити проблеми приміського сектору. Ні для кого не секрет, що ступінь зношеності приміського парку — найбільший порівняно з іншими нашими поїздами — далекого сполучення або вантажними. Саме тому плануємо цього року розпочати пілотний проект у Запорізькій та Дніпропетровській областях спільно з Європейським інвестиційним банком з придбання нових поїздівʺ, — повідомив Євген Кравцов.

За його словами, близько 110 млн доларів США буде спрямовано на придбання приміських поїздів для цих областей. Схожа програма вже успішно реалізується для оновлення міського громадського транспорту, і в Укрзалізниці впевнені, що розширення практики на приміський сектор також принесе позитивні результати для розвитку пасажирської логістики в Україні.

ʺВ умовах децентралізації нам конче необхідно включення місцевих влад у питання розвитку приміських перевезень. Рівень дохідності від приміських поїздів на сьогодні є дуже низьким — 25-30% від операційних витрат на організацію перевезень. Паралельно із цим, згідно з Програмою розвитку пасажирських перевезень в Україні, стратегією Міністерства інфраструктури України та європейськими директивами, партнерами Укрзалізниці з розвитку приміських перевезень повинні виступати органи місцевих влад. Лише така кооперація може стати поштовхом до оновлення приміських поїздів по всій Україніʺ, — зазначив Євген Кравцов.

Також керівник компанії розповів, що Укрзалізниця не припиняє роботу з підтримання приміського рухомого складу в справному стані, зокрема, вже третій рік реалізовується програма з проведення капітально-відновлювальних ремонтів електричок. Цього року заплановано повністю відновити більше ста поїздів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ