Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укрзалізниця заявила про оновлення парку приміських та регіональних потягів

ПАТ "Укрзалізниця" заявила про те, що розпочинає наймасштабніше за роки незалежності України оновлення парку приміських та регіональних потягів.
Фото ілюстративне

Про це інформують у пресслужбі УЗ.

Повідомляється, що компанія оголосила тендер у Prozorro на закупівлю 80 нових приміських та регіональних поїздів.

УЗ планує придбати:

  • 30 електропотягів змінного струму для приміських перевезень;
  • 30 електропоїздів постійного струму для приміських перевезень;
  • 20 електропоїздів змінного струму для регіональних маршрутів.

Повідомляється, що 60 закуплених потягів будуть долучать до проєкту City Express, а ще 20 планують запустити на наявних та нових регіональних маршрутах.

У пресслужбі зазначили, що загальна сума закупівлі становить понад 31,4 млрд грн.

Запити на комерційні пропозиції були надіслані компаніям Siemens, Stadler, Alstom, Pesa, Skoda та Крюківському вагонобудівному заводу. 

Укрзалізниця прийматиме заявки на участь у тендері до 1 листопада 2021 року, аукціон відбудеться 7 грудня. Коментарі та уточнення від потенційних учасників у системі Prozorro прийматимууться до 20 жовтня. За потреби компанія буде калібрувати комерційні та технічні вимоги, щоб оголошений тендер був конкурентним, а його вимоги — оптимальними та такими, що забезпечують якісне оновлення рухомого складу швидкими темпами. Співпраця з переможцем тендеру розрахована на 5 років, тож постачання потягів заплановані партіями до 2026 року.

До процесу розробки технічних вимог до приміських та регіональних електропоїздів були залучені технічні спеціалісти Укрзалізниці і представники провідних міжнародних та українських виробників. У рамках співпраці з Deutsche Bahn до рецензування технічних вимог долучились також спеціалісти DB Regio, які оперують одним із найбільших парків регіонального рухомого складу в Європі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ