Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

УКУ проводить акції з нагоди Всесвітнього дня психічного здоров’я

Інститут психічного здоров’я УКУ, кафедра клінічної психології та кафедра психології та психотерапії УКУ проведуть акції та науково-практичні семінари до Всесвітнього дня психічного здоров’я, який традиційно відзначають 10 жовтня, повідомили в прес-службі УКУ.

«Кожен із заходів привертатиме увагу до ролі і значущості психічного здоров’я та сприяти подоланню стереотипу про те, що розлади психічного здоров’я є чимось, чого треба соромитися чи знецінювати. Адже від стигматизації до дискримінації - один лише крок. І лише від нас залежить долання стигми та піднесення розуміння того, що психічне здоров’я - це те, що стосується кожного», - зазначив виконавчий директор Інституту психічного здоров’я УКУ Віталій Климчук.

Україна відзначає цей день, починаючи з 1992 року. Його проводять, щоб привернути увагу суспільства до психічного здоров'я, сприяти промоції турботи про психічне здоров'я та подолати стигму щодо його розладів.

Програма заходів Інституту психічного здоровʼя, кафедри клінічної психології Українського католицького університету

8.15-9.30

Акція «Психічне здоровʼя важливе»

На всіх входах в УКУ перед початком робочого дня студенти-волонтери роздаватимуть браслети та наліпки з написом «Психічне здоровʼя важливе»

12.30-14.00

Акція «Єдність і неподільність людини»

Акція відбудеться в Трапезній УКУ (вул. Козельницька, 2а). Усі відвідувачі трапезної зможуть на кілька хвилин зупинитися, і на великих аркушах паперу маркерами написати, як вони можуть турбуватися про своє тіло, душу та психіку. Про підсумки акції можна буде дізнатися ввечері, о 18.00 (конференц-зал УКУ, вул. Іл. Свєнціцького, 17).

Організатори акції - Christina Hampton and Peace Corps volunteers.

14.30-16.00

Шість гіпотез щодо розладів психічного здоровʼя (доповідь з елементами дискусії та рефлексії, Олександр Аврамчук)

Стигматизація як негативне, упереджене ставлення, що дискредитує людину поміж інших, є властивою нашому суспільстві. Чи не є дискримінація людей, які мають психічні розлади, проявом нашої власної тривоги перед чимось невідомим, непередбачуваним, можливо небезпечним або таким, що робить нас вразливими, перед “не такими як ми”… Але що насправді ми знаємо про це?! Доповідь спрямована на розширення знань та творення дискусії щодо міфів про особливості людей з розладами психічного здоровʼя.

18.00-18.30

Науково-практично-творчий семінар «Mental Health Matters»

Вітальне слово керівників програм у сфері психічного здоровʼя УКУ (Олег Романчук, Вікторія Горбунова, Галина Католик)

«Психодинамічна психотерапія в контексті психологічного здоровʼя українців» (Галина Католик)

«Немає здоровʼя без психічного здоровʼя» (Віталій Климчук)

«Простір надії» (презентація роботи Центру психічного здоровʼя та травматерапії «Простір надії», Юлія Стадницька)

Обговорення акції «Єдність і неподільність людини» (Christina Hampton)

18.30

Виступ групу «Джалапіта»

Основою проекту "Джалапіта" є народні пісні. Гурт їх адаптує і доносить глибокий зміст пісень наших прабабців. Пісні "Джалапіти" не відстають від сьогодення завдяки експерементам з аранжуванням. Стиль музики - експериментальний етно-рок. Саунд замішаний на віолончелі, і це унікальне звучання додає пісням глибини. Аналогів такій музиці немає в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ