Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УКУ та Єпархія св. Миколая у Чикаго підписали договір про співпрацю

У Львові підписали договір про співпрацю Українського католицького університету (УКУ) та Єпархії святого Миколая у Чикаго з метою підтримки діяльності Місійного інституту.
Владика Венедикт та о. Богдан Прах (Фото: УКУ)

Про це повідомила пресслужба УКУ.

"У межах співпраці УКУ та Місійний інститут St. Nicholas Diocese in Chicago for Ukrainians надають можливості для обміну досвідом між викладачами Філософсько-богословський факультет УКУ та Інституту через впровадження програм стажування, участі у спільних дослідницьких проєктах тощо", ― йдеться в дописі.

Владика Венедикт Алексійчук актуалізував, що багато людей мають досвід зустрічі з Богом, але вони не знають, як передати цей досвід.

"Місійний інститут має три важливих напрямки: постійна формація священників; вишкіл дияконів, дяків, катехитів і християнських лідерів; школа євангелізації, де ми, як єпархія, маємо відповідальність формувати і виховувати мирян. Для нас важливо бути з УКУ та частиною УКУ, адже університет має величезний досвід в науковій і освітній діяльності. Цей договір ― лише початок співпраці", ― сказав Владика.

Договір про співпрацю передбачає видання спільних сертифікатів по звершенню програми Місійного інституту для підготовки співців, дияконів, катехитів і християнських лідерів.

"Для нас, як для університету, є надзвичайно цінним, що українські єпархії, особливо за кордоном відчувають потребу співпраці в інтелектуальній та формаційній сферах", ― зазначив  отець-ректор УКУ о. Богдан Прах.

Нагадаємо, 8 грудня 1973 року Патріарх Йосиф Сліпий після створення Українського католицького університету св. Климента Папи в Римі, заснував Філію УКУ в Чикаго.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ