Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Унікальне українське гольф-поле може переїхати з Харкова у Одесу, Львів і Дніпропетровськ

Україна може втратити унікальне гольф-поле, яке розташоване в Харкові: не виключено, що газони з поля для гольфу і обладнання доведеться перенести в інші мегаполіси. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив президент Superior Golf Club, член НОК Юрій Сапронов, - Гал-інфо з посиланням на РБК-Україна.

Причина в тому, що Харківська міськрада просить суд скасувати рішення десятирічної давності про виділення ділянки землі, на якій розташована частина поля для гольфу. Також влада намагається анулювати свідоцтво про право власності на інженерну споруду "Поле для гри в гольф".

"Якщо я програю всі суди, я зверну всі газони, труби (для поливу трави на полі, - РБК-Україна) дістану, і зроблю кілька драйвінг рейнджів (тренувальний гольф-майданчик, - РБК-Україна). Один - у Львові у Андрія Садового, один - у Бориса Філатова в Дніпропетровську і один - у Михайла Саакашвілі в Одесі. Ці мери, ці губернатори, по-моєму, розуміють, що таке іноземні інвестиції, що таке гольф для міст-мільйонників і що таке інвестиційна привабливість міста", - сказав Юрій Сапронов.

Він пообіцяв, що не збирається здаватися і буде боротися за кожен квадратний метр поля в судах.

При цьому, юристи вважають, що такий судовий розгляд затягнеться на кілька років. "Всі позови базуються на тих порушеннях, які були допущені, або самою ж міською владою, або державними органами при виділенні земельних ділянок. На підставі цих помилок через роки пред'являються позови до орендаря. Мовляв, ми забираємо, тому що колись скоїли якісь помилки при виділенні цих земель. Ситуація парадоксальна", - прокоментувала позовну заяву доктор юридичних наук, член консультативної ради при Верховному суді України Олена Кібенко.

Зазначимо, претензії міськради були озвучені відразу після закінчення виборів мера Харкова, на яких переміг чинний міський голова Геннадій Кернес. Юрій Сапронов взяв участь у цих виборах і посів третє місце.

"Я не хочу домовлятися ні з мером міста, ні з ким-небудь іншим про щось незрозуміле. У мене є позиція - вона відкрита, публічна. Договори, до яких у влади є претензія, були і півроку тому, і рік тому, і півтора. Напад стався в кінці жовтня. Висновки кожен повинен зробити сам", - заявив Сапронов.

При цьому, він не збирається переходити на особистості в дискусії з колишнім конкурентом на виборах мера. "Риторики ненависті не буде. Буде аргументована позиція в судах. Спокійна і не емоційна", - підкреслив Сапронов.

Він також анонсував прес-конференцію, яку має намір дати в лютому 2016 року в штаб-квартирі МОК у Лозанні. Попередня домовленість з президентом МОК Томасом Бахом вже досягнута.

"Superior в світі знають, - запевнив Юрій Сапронов. - В клуб постійно приїжджають іноземні гольфісти і бізнесмени".

В 2013 році в клубі відбувся етап всесвітньо відомої серії турнірів з гольфу European Challenge Tour. У Харкові зібралися гольфісти з 30 країн світу. Влітку цього року була досягнута домовленість про проведення цих престижних гольф-змагань та у 2016 році. Але Сапронов був змушений написати лист дирекції турніру про те, що харківський етап може не відбутися через судових розглядів.

Superior Golf & Spa Resort - унікальний для України комплекс. Він оснащений всім необхідним для розвитку гольфу як спорту. Гольф-поле являє собою ландшафтний парк з штучними озерами і струмками, пагорбами, садом. Це екологічно чиста зона. Тут працює екологічна група, яка вирощує і зберігає рідкісні рослини, занесені в Червону Книгу.

Superior Golf Club проводить тренування, турніри, навчання для дорослих і дітей. В Superior вивчилися чемпіони України з гольфу. Члени національної збірної країни. 4 з 7 майстрів спорту України з гольфу - вихованці Superior Golf Club.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ