Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

Уповноважений з питань зниклих безвісти подає у відставку

Наразі Уповноважений перебуває у відрядженні на звільнених територіях Донецької області
фото з телеграму

Фото: Depositphotos

Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Олег Котенко подасть заяву про відставку.

Про це його команда повідомила у телеграмі.

"Наразі Уповноважений перебуває у відрядженні на звільнених територіях Донецької області. Після повернення він подасть заяву про відставку. Втім, з дати її затвердження допомога членам сімей зниклих безвісти командою Олега Котенко буде продовжуватись вже у форматі громадської роботи", — йдеться у повідомленні.

У команді Уповноваженого пояснили, що 12 вересня на засіданні Кабінету міністрів були внесені зміни до переліку повноважень Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Перемовини з РФ про повернення тіл передали Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими. Діяльність пошукових груп буде у віданні Генштабу ЗСУ. Роботу з Єдиним реєстром зниклих безвісти відтепер доручено Міністерству внутрішніх справ.

Зараз триває передача функціоналу Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, до Коорштабу з питань поводження з військовополоненими, Генштабу ЗСУ та МВС. Про номери гарячих ліній цих відомств, на які зможуть звернутися родини зниклих безвісти осіб, буде проінформовано додатково.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ