Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Упродовж доби рятувальники ліквідували 12 пожежу сухостою та 6 пожеж торфу

Як повідомляють у прес-службі ДСНС Львівщини, 16 квітня рятувальники ліквідували 12 пожеж сухої трави.
Упродовж доби рятувальники ліквідували 12 пожежу сухостою та 6 пожеж торфу

З них слід відзначити пожежу у с. Нижня Яблунька Турківського району на відкритій території, де палала суха трава площею 5000 кв м. О 15:38 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу на сухої трави, на місце пожежі було відправлено пожежні відділення з 58 Державної пожежно-рятувальної поста с. Бориня.

Пожежу вдалось локалізувати о 17:43 та повністю ліквідовано о 18:28, вогнем знищено сухостій площею 5000 кв м. На місці ніхто не постраждав.

Того ж дня до рятувальників 6 разів надходили повідомлення про пожежу торфу. Так о 10:42 надійшло повідомлення про пожежу торфополя у с. Ставки Яворівського району на відкритій території , де горів торф окремими осередками на площі 400 м кв. На місце негайно було відправлено пожежне відділення 60-го Державного пожежно-рятувального поста. Пожежу локалізували о 14:50 та повністю ліквідували о 18:41.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує про заборону спалювання сухостою, особливо у вітряну погоду.

Неконтрольований вогонь при сухій та вітряній погоді швидко поширюється, знищуючи гектари трави, пошкоджує і випалює дерева та житлові будинки!

Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів, автозаправних станцій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ