Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Уруський анонсував створення української Агенції з оборонних технологій

Науковці Національного технічного університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» презентували свої напрацювання Віце-прем’єр-міністру України – Міністру з питань стратегічних галузей промисловості України Олегу Уруському. Про це 17 вересня повідомили у пресслужбі КМУ.

Олег Уруський відвідав Ситуаційний центр КПІ, що має потужні серверні блоки та використовує штучний інтелект з доступом до світової бази даних, який здійснює аналітику процесів в суспільстві відносно подій, що відбуваються та робить прогнози на майбутнє в залежності від різноманітних об’єктивних факторів.

Зазначений Ситуативний центр – це платформа, що дає можливість залучати абсолютно різних експертів під конкретні завдання та може стати реальним помічником в допомозі прогнозування впливу окремих подій, або політичних рішень на суспільство та його розвиток.

Олег Уруський повідомив, що одним з напрямків реформ буде створення української Агенції з оборонних технологій, подібній американській DARPA, з залученням Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки, Секції прикладних наук Національної академії наук та інших наукових закладів та запевнив «Звісно до роботи Агенції може бути залучений один з наукових майданчиків в КПІ». Дана ініціатива була повністю підтримана представниками політехнічного університету.

Крім того, Віце-прем’єр-міністру представили безпілотні літальні апарати, компоненти супутників та інші технічні вироби, розроблені та виготовлені за участю науковців, а також презентували проекти, створені за сприянням інноваційної екосистеми Sikorsky challenge, що може створити вкрай необхідний країні симбіоз оборонного комплексу і наукової спільноти.

«Платформа Sikorsky challenge – той майданчик, який ми хотіли б використовувати. В такому колективі дієвих прихильників поліпшення нашої обороноздатності людей ми можемо зробити значно більше і краще показати, що оборонна галузь має не тільки привабливий експортний потенціал, а може забезпечити багато потреб українських замовників», – зазначив Олег Уруський.

Науковці зі свого боку зазначили, що вже протягом багатьох років не було підтримки та зацікавленості в співпраці та подякували Віце-прем’єр-міністрові за проявлений інтерес до наробок технічних університетів, побажали успіхів у справі розвитку промисловості та запевнили у своїй підтримці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ