Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Уряд допомагає олігархам створювати робочі місця за кордоном, — “Наш край”

В аграрному секторі левову частку дотацій та повернення ПДВ у 2017 році отримали великі підприємства-птахівники. "Потрібно негайно переглянути умови розподілу державних дотацій на користь малого та середнього фермерства", - партія “Наш край”.

Як зазначив заступник голови виконкому Львівської обласної організації політичної партії "Наш край" Ростислав Вишатицький, олігархи не зупиняються на досягнутому та за рахунок надприбутків від дотацій скуповують збиткові європейські птахівничі компанії і створюють робочі місця за кордоном.

“Олігархи-виробники курятини вже почали скуповувати за кошти державного бюджету збиткові підприємства у Франції та Люксембурзі. У той час, малі і середні сільськогосподарські підприємства працюють за рахунок власних коштів та формують ціну на свою продукцію без підтримки з боку держави”, – наголосив Ростислав Вишатицький.

Він також додав: "Потрібно не стимулювати великі агрохолдинги до виведення коштів держбюджету, а залучати малі та середні сільськогосподарські підприємства. Це призведе до зменшення цін на продукти харчування на полицях магазинів. Тож наша партія вимагає від уряду переглянути залучення малих та середніх сільськогосподарських виробників до участі в державних програмах підтримки сільськогосподарських підприємств".

Як відомо, за даними Міністерства аграрної політики, за 11 місяців 2017 року держава виплатила дотацій на суму 3,428 млрд грн. Найбільше від держави отримали великі підприємства-»птахівники»: «Миронівський ХлібоПродукт» – 1,25 млрд грн, «Укрлендфармінг» – 444 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ