Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд хоче корпоратизувати "Укрзалізницю"

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський просить уряд створити на базі "Укрзалізниці" публічне акціонерне товариство у межах корпоратизації компанії.

"Сьогодні ми ухвалимо рішення про статут "Укрзалізниці", про створення наглядової ради та про створення правління компанії", - повідомив він на засіданні Кабміну.

"Нарешті "Укрзалізниця" відійде від своєї старої корупційної складової і ще радянської моделі функціонування та стане державною компанією, яка надає сервіси і послуги як для громадян України, так і для українських підприємств", - зазначив у свою чергу прем'єр Арсеній Яценюк.

"Підкреслюю, корпоратизація "Укрзалізниці" означає, що вона на 100% належить і належатиме виключно державі, і будь-які спроби її приватизації ні в кого не пройдуть. Але це кардинальна зміна системи менеджменту, управління і реальна прозорість та боротьба з корупцією у системі "Укрзалізниці", - також сказав голова уряду.

Міністр Пивоварський, презентуючи проект змін, виділив три основні проблеми на "Укрзалізниці": системного рівня, організаційного та базового.

"Корпоратизація - це перший крок у процесі вирішення усіх цих проблем", - додав урядовець.

Він також зазначив, що необхідно переглянути тарифи на перевезення "Укрзалізницею": "Тарифну сітку, яка існує нині, створювали у 60-ті роки минулого століття, коли Україна ще була частиною Радянського союзу, вона була заточена під стару радянську економічну модель".

Пивоварський також зазначив, що за оцінками компанії Deloitte ринкова вартість "Укрзалізниці" нині становить приблизно 245 мільярдів гривень.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ