Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Уряд має припинити обкрадання працюючих пенсіонерів, – «Наш край»

Урядовці мають повністю припинити експерименти над працюючими пенсіонерами та повернути їм пенсії у повному обсязі. Про це заявив співголова партії «Наш край» Сергій Кальцев. Про це повідомила прес-служба партії «Наш край».

За його словами, слідом за суттєвим підвищенням рівня, з якого оподатковуються пенсії, Кабмінові слід скасувати обмеження у виплаті пенсій працюючим пенсіонерам. «Уряд має нарешті зупинити експеримент над працюючими пенсіонерами і виплачувати їм пенсію у повному обсязі. Чому урядовці вирішили, що пенсіонери, які працюють, мають отримувати 85% пенсії, яка перевищує аж 1695 грн.?! Дивно, що профільне міністерство взагалі не вирішило, що людям достатньо 50 або навіть 15% від суми пенсії, яку вони заробили своєю важкою працею протягом життя», – наголосив Сергій Кальцев.

«Наш край» вимагає від Кабміну та профільні міністерства визнати безглуздість цього рішення та ініціювати його скасування, а недоплачені кошти повернути людям. Окрім цього урядовці мають понести персональну відповідальність за експерименти над пенсіонерами та їхніми пенсіями.

Співголова партії нагадав, що рішення про обкладання податком пенсій 300 тис. пенсіонерів, які працюють, з самого початку виглядало сумнівним та малопрофесійним. «Суттєвого економічного ефекту для державного бюджету воно не мало, а лише створило додаткову соціальну напругу», – підсумував Сергій Кальцев.

Як відомо, з липня набув чинності закон про підвищення рівня оподатковуваних пенсій до 10 740 грн з 4 350 грн та встановила ставку оподаткування у 18% від суми перевищення. Разом з тим, залишається чинним обмеження виплат працюючим пенсіонерам, які отримують 85% від пенсії, якщо вона перевищує 1695 грн. (станом на 1 травня 2016 р.).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ