Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд Німеччини не підтримує замороження війни в Україні

Уряд Німеччини не підтримує ідею замороження конфлікту в Україні та не коментує заяву в Бундестазі глави фракції соціал-демократів, який сказав про такий сценарій.

Про це заявив речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт на брифінгу в п’ятницю, повідомляє Укрінформ. 

«Ми не оцінюємо заяви парламентаріїв, але позиція канцлера щодо українського конфлікту залишається і буде залишатися незмінною: ми підтримуємо Україну в її захисті проти російського агресора так довго, як буде потрібно, та всім, що ми вважаємо за необхідне та можемо передати», - сказав Гебештрайт.

Він не погодився з тим, що слова глави парламентської фракції СДПН Ральфа Мютценіха в Бундестазі в четвер можна сприймати як вимогу. Депутат сказав, що поруч з постачанням озброєнь не треба виключати дискусій щодо того, як бути далі.

«Це не є позицією уряду… Уряд підтримує 10 пунктів мирного плану Президента Володимира Зеленського», - сказав Гебештрайт.

Речник МЗС Себастьян Фішер своєю чергою нагадав слова міністерки Анналени Бербок щодо «замороження». У грудні вона заявила, що заморожений конфлікт «зацементує» насильницьку владу Путіна в Україні; люди на окупованих територіях будуть і надалі зазнавати переслідувань, тиску, катувань, ґвалтувань і викрадень.

«Не треба забувати, що росія почала війну на сході України ще в 2014 році. Великими дипломатичними зусиллями, зокрема і Німеччині, конфлікт був заморожений у рамках Мінського процесу. Але всі дипломатичні зусилля були торпедовані росією, і знову почався гарячий конфлікт, агресивна війна, яка суперечить міжнародному праву. Путіну тоді йшлося не про мир, а про підготовку до війни», - сказав дипломат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ