Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд Польщі погодив заборону торгівлі в неділю

Уряд Польщі підтримує законопроект про заборону торгівлі в неділю у супермаркетах і торговельних центрах. Про це під час прес-конференції у вівторок повідомив речник польського уряду Рафал Бохенек, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Уряд Польщі дає позитивну рекомендацію цьому законопроекту, який перебуває на розгляді у парламенті”, - заявив Бохенек.

Водночас він додав, що уряд має зауваження до законопроекту. Наприклад, Рада міністрів проти карання за порушення цього закону ув'язненням. Уряд також проти поширення його дії на торгівлю в інтернеті. 

Згідно із законопроектом, що є громадською ініціативою кількох організацій та профспілок, передбачається обмеження торгівлі в неділю у торговельних центрах на території Польщі. Торгівля у цей день могла б здійснюватися лише у дві останні неділі перед Різдвом, у неділю перед Великоднем, а також в останні неділі січня, червня, серпня та першу неділю липня. 

За порушення закону його ініціатори пропонують карати штрафом або ув'язненням до двох років. 

З-під дії закону пропонується вилучати невеликі приватні магазини, автозаправні станції, магазини із сувенірами, пекарні, які продають власну продукцію. Крім того, торгівля у неділю могла б вестися в аптечних кіосках, квіткових магазинах та об'єктах обслуговування пасажирів, зокрема вокзалах та аеропортах.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ