Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд проситиме Раду схвалити закон про дзеркальні торгові санкції

"Кабмін проситиме парламент підтримати законопроект, який дозволятиме урядові застосовувати дзеркальні торговельні обмеження до держав, зокрема і Росії, які застосовують торгові санкції проти України, - заявив український прем'єр-міністр під час засідання уряду.

"Підкреслюю, що на кожне російське рішення Україна реагуватиме дзеркальними санкціями", - заявив Арсеній Яценюк, оцінюючи можливість запровадження з боку Росії обмежень у торгівлі з 1 січня 2016 року, коли має набути чинності Угода про вільну торгівлю між ЄС та Україною.

Для цього, за словами прем'єра, український уряд вносить до парламенту законопроект про внесення змін до закону "Про зовнішньо-економічну діяльність", аби мати можливість "запровадження дзеркальних економічних санкцій проти Російської Федерації і будь-якої іншої країни, яка є агресором, або не виконує двосторонні зобов'язання".

"Це дасть можливість уряду невідкладно після введення торговельних та економічних санкцій Росією прийняти аналогічні дзеркальні рішення", - заявив пан Яценюк.

Раніше представники російської влади заявляли, що у разі, як з 1 січня 2016 року Угода про вільну торгівлю між ЄС та Україною набуде чинності, Росія запровадить низку торговельних обмежень проти України.

Напередодні у Брюсселі безрезультатно завершився черговий раунд тристоронніх консультацій між Україною і ЄС, з одного боку, та Росією - з іншого, на якій вчергове обговорили питання, що стосуються запровадження зони вільної торгівлі між ЄС та Україною з 1 січня 2016 року.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ