Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Уряд призначив Максима Нефьодова керівником Державної митної служби

Кабінет міністрів ухвалив рішення призначити Максима Нефьодова головою Державної митної служби України. Цю службу створять на базі Державної фіскальної служби. Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 5 липня, повідомляє Громадське.

Максим Нефьодов — колишній заступник міністра економічного розвитку. У Мінекономіки він опікувався питанням державних закупівель, зокрема створення системи Prozorro.

З 2004 по 2011 рік Нефьодов працював у інвестиційній компанії Golden Gate Business, у 2006-2008 роках — заступником директора у інвестиційно-банківському департаменті компанії Dragon Capital. Згодом став директором цього департаменту.

У 2010-2015 роках Максим Нефьодов очолював київський офіс інвестиційної компанії ICON Private Equity, яка займається інвестиціями у країни СНД та Україну.

У Міністерстві економіки Нефьодов почав працювати з 2015 року. Спочатку заступником міністра Айвараса Абромавічуса, а згодом — Степана Кубіва.

На посаді голови митниці Нефьодов хоче запроваджувати автоматизацію, зменшити кількість митниць та митників, перевести їх на контрактну форму роботи. Крім цього, одним з пріоритетів на своїй посаді він бачить боротьбу з контрабандою.

Максим Нефьодов переміг конкурс на посаду голови митниці 25 червня. За його словами, оновлена митна служба може запрацювати протягом 2,5 місяців.

Конкурс на голову Митниці призупинили суди. Через судову тяганину його фінальний етап затягнули на 67 днів.

https://hromadske.ua/posts/uryad-priznachiv-maksima-nefodova-kerivnikom-derzhavnoyi-mitnoyi-sluzhbi?fbclid=iwar3u68zsh5eb4bks0itcewhwr2gcsoes8lpjas9amrctmemh92gbxfbyafuГромадське.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ