Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд призначив наглядову раду "Нафтогазу"

Кабінет міністрів призначив переможців відбору на посади членів наглядову раду НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомляє прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. 

"На сьогоднішньому засіданні затвердили на посади членів Наглядової ради НАК «Нафтогаз» шістьох переможців відбору: чотирьох незалежних членів та двох представників держави", — написав Шмигаль.

За даними джерел ЕП, незалежними членами стали Анфіннсен Тор Мартін, Ван дер Хейден Людо Альберт, Маріно Ентоні Вільям, Хуквед Річард Марк.

  • Анфіннсен Тор Мартін. Він має 31 рік досвіду в норвезькій державній видобувній компанії Equinor. Мартін є старшим радником в консалтинговій компанії Boston Consulting Group, членом наглядових рад 5 компаній, в тому числі міжнародного енерготрейдера Danske, Eurogas, газової електростанції Dublin Bay Power.
  • Ван дер Хейден. Він професор бізнес-школи INSEAD (Франція), науковець та викладач з досвідом викладання стратегії та корпоративного управління 42 роки, з них 9 років у Єльському університеті та 33 роки в INSEAD. Є членом наглядових рад 5 компаній та бізнес-асоціацій. Має понад 20 років безперервної роботи з нафтогазовими компаніями.
  • Маріно Ентоні Вільям, який з 2012 року виконавчий директор, а з 2016 року президент та гендиректор Vermilion Energy. Раніше працював у наглядових радах 6 компаній.
  • Хуквед Річарда Марка, який має 37 років досвіду у трейдингу вуглеводнів та фінансах, з них 33 роки у компанії BP. Працював директором у раді директорів французької компанії атомної генерації EDF, є членом наглядових рад провідної світової компанії зі зберігання нафтопродуктів Royal Vopak N.V.

Представниками держави стали радниця прем'єр-міністра України з питань енергетики Наталія Бойко та Ростислав Шурма, заступник керівника Офісу Президента, а до 2019 року  гендиректор заводу «Запоріжсталь».

До цього повноваження наглядової ради "Нафтогазу" виконував Кабінет міністрів.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Черношов прокоментував призначення наглядової ради. 

"Це дуже важливе рішення, яке посилить корпоративне управління групи компаній та виведе на новий рівень нашу взаємодію з міжнародними партнерами", — переконаний він. 

Також, за словами Шмигаля, на фінішну пряму також виходить процес відбору директора НАБУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ