Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Уряд разом з НАТО проведе тренінг для службовців держінституцій України

Як інформують у прес-службі Віце-прем'єр-міністра України, цьогоріч в Україні відбудеться спеціалізований курс у рамках Програми Україна-НАТО з професійного розвитку, під час якого найкращі фахівці Альянсу та України вперше навчатимуть службовців з 52 державних інституцій навичкам публічних виступів, аналітичного мислення, стратегічного планування, проектного менеджменту.

Про це у понеділок, 27 січня, заявив Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

“Українські держслужбовці, які займаються євроатлантичною інтеграцією у державних інституціях, мають хороший рівень фахових знань. Але завжди існував серйозний брак навичок публічних виступів, презентації, володіння англійською мовою та ін. Цьогоріч ми вперше організовуємо за підтримки Альянсу масштабний тренінг з підвищення саме таких навичок для фахівців 52 українських державних інституцій”, - розповів Віце-прем’єр-міністр.

У навчальному курсі візьмуть участь державні службовці, до посадових обов’язків яких входять питання євроатлантичної інтеграції України. Для проведення тренінгів до України прибудуть найкращі фахівці Альянсу, а також будуть залучені українські експерти, зокрема, з недержавного сектору.

“Завдяки такому навчанню Україна матиме, образно кажучи, спецпідрозділ фахових євроатлантистів на державній службі. Це один з прагматичних кроків нашого Уряду, спрямований на реальне зближення України з НАТО, який суттєво підвищить ефективність взаємодії між нашою державою та Альянсом. За таких держслужбовців буде не соромно”, - пояснив Дмитро Кулеба.

Навчання проходитиме у рамках проекту “Champions 100”, який організовується Програмою Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони України (Professional Development Program) спільно з Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції. За результатами навчання учасники отримають сертифікати.

Програма Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони України втілюється в рамках Комплексного пакету допомоги Україні, який був схвалений на Варшавському саміті НАТО 9 липня 2016 року у відповідь на агресію РФ проти України з метою допомогти нашій державі в реалізації першочергових завдань реформування сектору безпеки і оборони та досягнення сумісності ЗСУ з силами НАТО.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Львові триває реєстрація на безкоштовний курс тренінгів "Вчимося бізнесу".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ