Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд саботує мовний закон - Смолій

Вже зараз простежується впевнена тенденція: нова влада почала саботувати Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Про це заявив громадський діяч Андрій Смолій.

Вчора минув останній термін призначення Уповноваженого з питань державної мови, а значить і створення інституції, яка мала б контролювати виконання мовного закону.

Кабінет міністрів вже пішов на порушення Закону, в якому йдеться що створення інституції Уповноваженого з питань державної мови має відбутися в термін 90 днів з моменту вступу Закону в силу.

Аналогічна ситуація і щодо державного бюджету. Кабінетом Міністрів України не виділено коштів на функціонування такої інституції та не передбачено в проекті бюджету на 2020 рік.

"Де-факто відбувається повний саботаж з боку нової влади реалізації мовної політики в Україні. Закон є, а реальне виконання його норм намагаються затягнути.

Цілком ймовірно це відбувається у зв‘язку з планами «слуги народу» внести зміни до мовного законодавста та знівелювати норми мовного закону в бік їх послаблення, на догоду «русскому міру». Зрештою, влада повинна наразі дати відповіді, чи буде в повній мірі реалізовуватись мовний закон і коли будуть закладені кошти на розвиток державної мови в силу виконання Закону", - зокрема зазначив Смолій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ