Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд схвалив проект Закону, який дає можливість мешканцям гуртожитків приватизувати займане житло

Уряд схвалив проект Закону України «Про Загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2021 рік», який було розроблено Мінрегіоном.

Проект передбачає здійснення заходів з відновлення документації на гуртожитки, визначення та благоустрій їх прибудинкових територій, капітальний ремонт, компенсацію суб’єктам господарювання, створеним у процесі приватизації, до статутних капіталів яких включено гуртожитки за передачу у власність територіальних громад гуртожитків.

У Львівській області цією програмою передбачається передати у власність територіальних громад 38 гуртожитків, з яких 24 – державної власності та 14 – включених до статутних капіталів підприємств. Прийняття програми дозволить майже 6,5 тис. мешканцям гуртожитків, які не мають можливості самостійно придбати чи побудувати власне житло, приватизувати свої помешкання.

Загалом реалізація програми з передачі гуртожитків у Львівській області потребує майже 95 млн грн. Передбачається, що витрати фінансуватимуться як з державного, так і з місцевих бюджетів. Зокрема, кошти на відновлення документації на гуртожитки, визначення та благоустрій їх прибудинкових територій та проведення їх капітального ремонту мають бути передбачені органами місцевого самоврядування у місцевому бюджеті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ