Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд схвалив рішення направлене на посилення захисту прав дітей

23 січня Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови щодо запобігання та протидію домашньому насильству. Про це повідомили у прес-службі Мінсоцполітики.

Внесені зміни передбачають:

доповнення переліку категорій дітей, які можуть бути прийняті до притулку для дітей служби у справах дітей;

розширення переліку завдань, покладених на службу у справах дітей обласних, районних, Київської та Севастопольської міської державної адміністрації та повноважень центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та центру соціально-психологічної допомоги;

запровадження ефективного механізму захисту прав та інтересів дітей та осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, поліпшення якості надання соціальних послуг зазначеним категоріям осіб.

Реалізація положень постанови приводить у відповідність із Законом України „Про запобігання та протидію домашньому насильству” акти Уряду, що регламентують діяльність служб у справах дітей та закладів соціальної підтримки сімей, дітей і молоді, запровадить ефективний механізм захисту прав та інтересів дітей і інших осіб, які постраждали від домашнього насильства та осіб, які постраждали від насильства за ознакою статі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ