Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Уряд вдвічі збільшив винагороди для призерів та переможців чемпіонатів світу та Європи

За поданням Міністерства молоді та спорту - Уряд прийняв Постанову «Про заохочення спортсменів і тренерів з олімпійських та неолімпійських видів спорту». Згідно цієї постанови ВДВІЧІ збільшуються винагороди для призерів та переможців чемпіонатів світу та Європи. Про це повідомив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

"Ми виконали наше зобов’язанання перед українськими спортсменами, що готуються до найвідповідальніших стартів. Адже під час багатьох зустрічей, нарад, особистого спілкування з тренерами та нашими чемпіонами неодноразово піднімалося питання необхідності перегляду та збільшення цих призових. Завдання поставлене спортсменами мені, як міністру спорту - виконано", - зокрема зазначив Міністр.

Так, спортсмени з олімпійських видів спорту отримуватимуть від держави 100 тис. грн. за «золото» чемпіонату світу, 70 тис. грн. за срібло, 50 тис. грн. за «бронзу». Раніше виплати становили 50, 35 та 25 тис. грн. відповідно.

Переможці та призери чемпіонатів Європи з олімпійських видів спорту отримуватимуть: 50 тис. грн. за «золото», 40 тис. за «срібло», 25 тис. за бронзу. Раніше ці виплати становили 25, 20 та 12,5 тис. грн.

Було збільшено розмір винагород для призерів та переможців Кубка світу, міжнародних юнацьких та юніорських змагань, а також Всесвітніх ігор, чемпіонатів світу та Європи серед неолімпійських видів спорту.

"Це вже друге суттєве збільшення винагород українським спортсменам за останній рік, яке вдалося здійснити Уряду та новій команді Міністерству молоді та спорту. І це, незважаючи на досить складну ситуацію в країні. Раніше ми вдвічі збільшили винагороди за Європейські ігри. Щиро дякую всім членам Кабінету Міністрів та особисто Прем’єр-міністру Арсеній Яценюк за розуміння, підтримку наших ініціатив та спорту вищих досягнень в Україні!", - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ