Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд відклав підвищення тарифів на електроенергію для населення ще на місяць

Кабінет міністрів ухвалив рішення продовжити дію чинних тарифів на електроенергію для населення ще на місяць – до 31 травня.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив на засіданні уряду у вівторок, 25 квітня. 

"Уряд продовжує пільгову ціну на електроенергію для населення ще на місяць", – сказав він.

Як повідомив представник уряду в парламенті Тарас Мельничук, відповідні зміни внесено до постанови КМУ від 5 червня 2019 року N 483 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обовʼязків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії».

"Продовжено, з метою соціального захисту населення від підвищення цін (тарифів) на електричну енергію для побутових споживачів в умовах воєнного стану в Україні, дію фіксованої ціни на електричну енергію для побутових споживачів до 31 травня 2023 року", – написав він.

Як повідомлялося, з березня уряд та Офіс президента обговорює варіанти підвищення тарифів на електроенергію для населення. Один із базових варіантів нових тарифів передбачає підвищення верхнього тарифу з 1,68 грн до 2,4 грн або 2,8 грн за кВт-год, водночас планується зберегти нижній тариф для населення на рівні 1,44 грн за кВт-год, який зараз діє за умови місячного споживання до 250 кВт-год.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ