Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд збільшить допомогу дітям із тяжкими хворобами, яким не встановлено інвалідність

Кабінет Міністрів України на черговому засіданні 7 липня підтримав ініціативу щодо збільшення соціальної допомоги деяким категоріям громадян.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує Урядовий портал.

Як зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, з 1 січня 2022 року, зокрема, передбачається підвищення розміру допомоги на дітей із тяжкими хворобами, яким не встановлено інвалідність.

«Також пропонується призначення стипендії дітям загиблих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій або осіб з інвалідністю внаслідок війни, та призначення державної соціальної допомоги й допомоги на дітей одиноким матерям без зменшення її розміру, якщо центр зайнятості не зможе запропонувати їм роботу», — зазначив очільник Уряду.

Крім того, Кабінет Міністрів затвердив нормативно-правовий акт, який забезпечить рівні права матері й батька в отриманні відпустки по догляду за дитиною. За словами Прем’єр-міністра, документом передбачається гарантування права на відпустку при народженні дитини її батьку, бабусі чи дідусеві або іншому повнолітньому родичу, якщо мати чи батько є одинаками.

Розмір допомоги зросте до двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку:

  • з 1934 грн до 4200 гривень для дітей віком до 6 років,
  • до 5236 гривень для дітей віком від 6 до 18 років (з урахування розміру прожиткового мінімуму, встановленого на 01.12.2021).

Згідно з постановою, призначати держдопомогу малозабезпеченим сім’ям та допомогу на дітей одиноким матерям будуть без зменшення її розміру, якщо центр зайнятості не може запропонувати підходящу роботи для працездатної особи з малозабезпеченої сім’ї, сім’ї з дітьми або таку особу направлено на професійне навчання.

Держдопомогу надаватимуть українцям, які досягли відповідного пенсійного віку, але не набули права на виплату через відсутність страхового стажу.

Соцдопомогу малозабезпеченим сім’ям та допомогу на дітей одиноким матерям надаватимуть за наявності у власності багатодітної сім’ї та сім’ї, до складу якої входять діти-сироти, іншого житла.

Соціальну стипендію призначатимуть дітям померлих учасників Революції гідності, учасників бойових дій або осіб з інвалідністю внаслідок війни. Уряд визначив такі розміри стипендій:

  • студентам закладів фахової передвищої освіти - 890 гривень,
  • студентам закладів вищої освіти - 1180 гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ