Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Урядовці та дипломати зібрали для львівського центру "Фенікс" понад 130 тис. грн

У Кабінеті Міністрів України під патронатом віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе. відбувся черговий етап волонтерського проекту "Ангели надії".

У його рамках урядовці,  дипломати, очільники міжнародних інституцій та журналісти малювали ангелів на ґонтах під наставництвом відомого іконописця Лева Скопа. Роботи було виставлено на аукціон, який приніс  131,5  тисячу гривень на потреби львівського Центру реабілітації воїнів АТО "Фенікс". 

19 лотів намалювали відомі жінки, з-поміж яких Посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф, Посол Іспанії Сильвія Хосефіна Кортес Мартін, народна депутатка України, она з ініціаторів проекту Оксана Юринець, керівниця Представництва ООН в Україні Оснат Лубрані,  співачка Анжеліка Рудницька, телеведуча Юлія Бориско, журналістка Наталка Фіцич, перший заступник Міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Наталія Бойко та інші. Найдорожче за 12 000 грн вдалося реалізували лот Анжеліки Рудницької. Власником унікальної роботи став Посол Канади в Україні Роман Ващук. 

"Це був вже 7-ий етап проекту на підтримку наших військових. До того ми малювали з відомими жінками Львова, медиками, журналістами, рятувальниками, народними депутатками  і щоразу виставляли роботи на аукціон. Разом з урядовим етапом "Ангели надії" принесли більше як 300 тисяч гривень. Ці кошти було перераховано на різі потреби наших воїнів. А останні два проекти – у Верховній Раді та Кабінеті Міністрів мали на меті допомогти львівському Центру реабілітації військових АТО "Фенікс", де проходять психологічну та медичну реабілітацію хлопці, як повернулися з пекла війни», - зазначила одна з організаторів проекту Ярина Капітан. 

За її словами, кошти, які вдалося виручити завдяки аукціону у Кабінеті Міністрів України будуть скеровані на створення ветеран-хабу у Центрі "Фенікс". За попередні 92,5 тисячі гривень, які приніс аукціон у Парламенті, було закуплено тренажери.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ