Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

USAID запустило проєкт GROW для фінансування бізнесу через кредитні спілки

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) на основі партнерства зі Всесвітньою радою кредитних спілок вкладає 5 млн дол. ресурсів у новий проєкт з розширення обсягів підтримки українських кредитних спілок.

Про це пише Укрінформ з посиланням на USAID.

Зазначається, що зростання обсягів підтримки дасть змогу українським кредитним спілкам надавати більше позик підприємствам і фізичним особам - підприємцям.

Підґрунтям цього стане початкове вкладення 5 млн дол. США у реалізацію нового проєкту GROW, який розпочне свою діяльність цього місяця і триватиме наступних чотири роки.

Агенція США сподівається розширити доступ до фінансування для тих українців, які прагнуть розпочати власну справу, а також для діючого бізнесу, який бажає розширити свою діяльність - зокрема для мікро-, малих і середніх підприємств, кооперативів і агровиробників у сільських районах країни.

Проєкт GROW працюватиме над створенням сприятливого середовища для роботи кредитних спілок, допоможе підвищити їхню спроможність надавати, розвивати та просувати фінансові послуги, а також сприятиме розв'язанню проблем доступу до фінансування жінок та представників інших вразливих суспільних груп, наголошують в USAID.

Агентство додає, що проєкт тісно співпрацюватиме з кредитними спілками в Україні, щоб забезпечити максимальне охоплення українців і мати позитивний вплив на місцеві громади та економіку. Він також сприятиме подальшим інтеграції та вступу України до Євросоюзу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ