Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Усе готово, щоб порти Миколаєва приєдналися до «зернового коридору» – Кім

Керівник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім заявив, що наразі немає офіційних даних щодо приєднання портів міста Миколаєва до «зернового коридору».
Фото: chasdiy.org

Про це він сказав на брифінгу у Медіацентрі Україна Укрінформ, передає Укрінформ.

«Наразі немає офіційних даних щодо приєднання миколаївських портів до «зернового коридору». Над цим усі працюють, але підтвердити цю інформацію я не можу. Це залежить від політичних рішень», - сказав Кім.

За його словами, все готово для того, щоб судна – як українські, так і іноземні – виходили з портів Миколаєва. Але через загрозу обстрілів загарбниками з Кінбурнської коси це питання наразі на паузі. Кім нагадав, що коли останнього разу намагалися вивести баржі «Нібулона», їх обстріляли.

Як повідомлялось, торік у жовтні в районі Очакова загарбники обстріляли дві баржі компанії «Нібулон». Двоє працівників загинуло.

17 травня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що дію «зернової угоди» продовжено на два місяці, до 18 липня 2023 року. За його словами, російська сторона пообіцяла не перешкоджати заходу турецьких суден у порти "Миколаїв" та "Ольвія".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ