Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Усі букварі для першачків вже надруковані, - МОН

100% букварів, підручників з математики та курсу «Я досліджую світ» для 1 класу вже надруковані та передаються на розвезення до обласних книжкових баз. Про це йдеться у повідомленні Міністерства освіти і науки, - Освіта.ua.

За словами Лілії Гриневич, для відомства важливо, щоб підручники з базових предметів – букварі, підручники з математики та курсу «Я досліджую світ» прийшли в школу швидше, для того щоб вчителі могли з ними ознайомитись та почати роботу з дітьми.

«Загалом два тижні на доставку – нормальний термін, враховуючи досвід попередніх років, тобто підручники мають бути в школах до 1 жовтня. Але завжди є застереження щодо роботи місцевих органів самоврядування. Ми довозимо всі книжки до обласних книжкових баз, а далі їх розвозять місцеві органи самоврядування. Тому я хочу звернутися до управлінців на місцях: будь ласка, не зволікайте з розвезенням, одразу щойно отримаєте підручники на обласні бази – починайте довезення до шкіл», – підкреслила Лілія Гриневич.

У Міносвіти також зазначили, що впродовж вересня у першокласників має тривати адаптаційний період. Відповідно, вони мають навчатись без підручників.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ