Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Усі дізнались, що Тимошенко – таємний агент Януковича, – Борис Беспалий

„Сьогоднішні події у Верховній Раді можу прокоментувати однією фразою: „Таємне стало явним”, – сказав „Гал-info” народний депутат України Борис Беспалий.
За його словами, виборці Блоку Юлії Тимошенко отримали велике розчарування від лідерів, за яких вони голосували на виборах. „Юлія Тимошенко і Віктор Янукович грають на одному полі, і це вони яскраво продемонстрували українському суспільству. На жаль, усі сьогодні дізналися, що Юлія Тимошенко є таємним агентом Віктора Януковича. Надалі прогнозую посилення опозиційної риторики БЮТ з метою приховання співпраці з антикризовою коаліцією, хоча вона і так є явною”, – зазначив Борис Беспалий.
Що стосується прийнятого у парламенті зусиллями БЮТ і антикризової коаліції закону про імперативний мандат для місцевих депутатів, то народний депутат зазначив, що „будь-яка політична сила не має права ставити питання про виключення з фракції народного депутата без рішення на це виборців, які голосували за обрання його на цю посаду.
„Така норма є діючою, проте прийняття таких рішень напряму порушує ринок мандатів. Прийняття такого рішення без виборців може відбуватись тільки якщо, скажімо, народний депутат сів у тюрму, тоді цілком логічним є позбавлення його депутатського мандата у судовому порядку і за рішенням фракції. Якщо є судове рішення, то Верховна Рада може позбавляти депутатських повноважень», – сказав Борис Беспалий.
Народний депутат вважає, що для БЮТу цей закон був важливий тому, що зараз спостерігається масовий перехід депутатів БЮТу до фракції Партії регіонів. «Такі явища спостерігаються і у „Нашій Україні”, хоча вони є менш чисельними. Подібні переходи депутатів не викликають значного обурення у парламенті, проте відбувається логічне обурення виборців. Відтак якщо у такому випадку партія позбавляє напряму депутатського мандата, то вважаю це неправильним, адже потрібно виносити це на суд виборців. Головною проблемою є та, що перехід з однієї фракції в іншу не є порушенням законодавства і в цьому цей закон повинен бути жорсткішим. Потрібно вимагати винесення цього на суд виборців, адже незалежно від порушення депутатом законодавства чи ні, партія не повинна позбавляти мандатів без рішення виборців», – сказав Борис Беспалий.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ