Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Ускладнення після ковіду, астма, легеневі захворювання: львів'ян та гостей запрошують обстежитись

Мешканці та гості міста можуть безоплатно пройти спірографію у Міському лікувально-діагностичному кабінеті «Пульміс», Міському алергологічному кабінеті та в Центрі «Терапія» Другого медичного об’єднання Львова.
Фото з відкритих джерел

Як інформує пресслужба ЛМР, акція управління охорони здоров’я Львівської міської ради та Другого медичного об’єднання Львова «Дихайте на повні груди» триває з 13 до 31 березня.

Спірографія – метод дослідження функції легень шляхом графічної реєстрації їх об’єму при диханні. За допомогою цього можна визначити не тільки обструкцію, а й рестрикцію, закупорку, навіть онкологічне захворювання, коли пацієнт не так видихає.

Амбулаторно пацієнтів консультує пульмонолог або алерголог. Тоді лікар вирішує, чи продовжувати лікування вдома, чи пацієнт потребує госпіталізації.

«Дуже важливо виявити захворювання на ранніх стадіях. Коли пацієнт вже звернувся до нас, то це переважно III-IV стадії. Курці думають, що кашель від куріння, і тому не приходять до лікарів. Ми маємо практику записувати на спірометрію усіх пацієнтів, які звертаються у поліклініку. Таким чином, за рік у Львові виявляємо близько 500 пацієнтів з ранніми стадіями хронічного обструктивного захворювання легень», – пояснює Олена Кулітка, лікарка-пульмонолог Міського лікувально-діагностичного кабінету «Пульміс».

Пройти обстеження радять людям, які мають такі симптоми: неможливість дихати на повні груди, задишка, нестача повітря, постійний кашель, хрипи під час дихання, підвищена температура тіла. Спеціальна підготовка до спірографії не потрібна. 

Для запису на спірографію потрібно зателефонувати у кол-центр: 067 150 16 17.

Адреси:

·   Міський лікувально-діагностичний кабінет «Пульміс» (вул. Коновальця, 22);

·   Міський алергологічний кабінет (вул. Лемківська, 28);

·   Центр «Терапія» (вул. Ужгородська, 1).


 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ