Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ускладнення погодних умов у Львові: сильний туман та ожеледиця

Як повідомила прес-служба Львівської міської ради, до кінця доби сьогодні та вночі та вранці завтра по території Львівської області та місту Львову очікується місцями туман, видимістю 200 – 500 м, на дорогах ожеледиця.

31 грудня – вранці та вдень місцями невеликий мокрий сніг та дощ. Мерія закликає водіїв та пішоходів бути обачними під час руху.

Так, 30 грудня у Львові буде хмарно з проясненнями. Вночі невеликий мокрий сніг. Вдень без істотних опадів. Вночі та вранці туман, слабка ожеледь. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі від 1º морозу до 1° тепла, вдень 2 – 4° тепла.

31 грудня синоптики прогнозують вночі без опадів, вранці та вдень місцями невеликий мокрий сніг та дощ. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 7 – 12 м/с, місцями пориви 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі 0 – 5º морозу, вдень 1 – 6° тепла.

1 січня синоптики прогнозують хмарну погоду з проясненнями. Без істотних опадів. Вітер південий, 9 – 14 м/с. Температура повітря вночі від 1º морозу до 4° тепла, вдень 4 – 9° тепла.

Управління з питань надзвичайних ситуацій ти цивільного захисту населення ЛМР рекомендує водіям під час ускладнення погодних умов за можливості утриматися від поїздок на власному транспорті, а тим хто виїхав – бути максимально уважними за кермом, обирати помірну швидкість і дотримуватись безпечної дистанції між транспортними засобами, вмикати фари. Слід пам’ятати, що під час ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме тому необхідно обирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу.

Максимально обережними закликають бути і пішоходів: носити взуття з неслизькими підошвами  та переходити дорогу лише у спеціально відведених місцях.

Додамо, що в разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій, мешканці можуть звертатися на «Гарячу лінію міста» за коротким номером 15-80. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ