Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Успішна Україна є інвестицією в успішне майбутнє усієї Європи

Як інформують у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, у Брюселі відбулась зустріч Володимира Гройсмана з Президентом Європейської Комісії Жаном-Клодом Юнкером.

Європейський Союз є ключовим стратегічним партнером України у питанні підтримки процесу реформ, захисту суверенітету і територіальної цілісності нашої держави, і зараз очевидно, що успішна Україна – це інвестиція в успішне майбутнє усієї Європи. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Президентом Європейської Комісії Жаном-Клодом Юнкером. Зустріч відбулася в рамках візиту Глави Уряду до Брюсселя.

Володимир Гройсман наголосив, що Україна активно інтегрується в європейський простір по багатьох напрямках. Вже зараз доля ЄС в українському торговельному обороті перевищує 42%. Реформи, які реалізуються в економіці, державному управлінні – в тому числі за підтримки Євросоюзу, додають економічної потужності нашій країні. Так, українська економіка демонструє зростання 11 кварталів поспіль. І цей прогрес є запорукою позитивних рішень партнерів нашої країни про виділення фінансової підтримки – в різних формах. Така підтримка дозволяє пройти пікові боргові виплати і забезпечувати стабільність фінансової ситуації в країні.

"Ключове завдання нинішнього Уряду бачу в забезпеченні незворотності процесів реформ, які вже були впроваджені, – сказав Володимир Гройсман. – А в контексті нашої співпраці бачу пріоритетом поглиблення секторальної співпраці у сфері цифрової економіки, енергетики та лібералізації торгівлі".

Прем’єр-міністр зазначив, що зараз Україна та ЄС перейшли від формату відносин «партнерства та співпраці» до формату чіткого і сталого діалогу, який дозволяє акцентувати увагу на конкретних діях.

Приміром, питання енергетики, за словами Глави Уряду, включають повну інтеграцію енергоринків, збереження ролі української газотранспортної системи як провідного інструмента постачання газу європейським постачальникам, продовження реформ енергосектора країни.

"Ми маємо добрі показники двосторонньої торгівлі. ЄС для нас тут є стратегічним партнером. І Україна готова продовжити секторальні реформи, аби інтегруватися до європейських правил у цій сфері", –- сказав Володимир Гройсман.

На його думку, питання протидії агресії – це так само напрямок співпраці. І він враховує не тільки безпосередньо санкційну політику, а й можливості розвитку Приазов’я.

"Просимо відрядити в Україну спеціальну підготовчу чи оціночну місію, яка б спільно з українськими експертами опрацювала конкретний пакет проектів по реалізації інфраструктурних і соціальних проектів в регіоні Азовського моря", – сказав Володимир Гройсман.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ