Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Утопічно і небезпечно": канцлер Австрії розкритикував план Макрона для Європи

Канцлер Австрії Себастьян Курц розкритикував ідеї президента Франції Еммануеля Макрона про реформу Євросоюзу, назвавши деякі з них "утопічними і небезпечними".

Про це повідомляє Європейська Правда, посилаючись на німецьке видання The Local.

Макрон виклав свої ідеї про майбутнє Європи минулого тижня, починаючи від більш тісної співпраці в області безпеки до найбільш спірних планів щодо гармонізації мінімальної заробітної плати в Європі і соціальних послуг по всьому блоку.

"Є деякі пропозиції, які ми відкидаємо", - сказав Курц, додавши, що він задоволений позицією німецького Християнсько-демократичного союзу, оскільки "вона багато в чому збігається" з точкою зору Австрії.

"Я вважаю, що багато з цих пропозицій утопічні, коли я думаю про пропозицію про соціальний союз або мінімальну заробітну плату в Європі", - сказав він.

Курц сказав, що план Макрона про мінімальну заробітну плату в масштабах ЄС звучить добре на папері, "але насправді це зовсім неможливо", враховуючи різницю у вартості життя і рівні життя у всьому блоці.

"Чи вважаєте ви, що німецькі автомобілебудівники відкриють виробничі майданчики в Угорщині чи Польщі, якщо зарплати будуть точно такими ж, як у Німеччині?", - запитав він.

Курц сказав, що він також відкинув би будь-яке об'єднання європейського боргу, оскільки це може привести до того, що грошові кошти платників податків з більш благополучних у фінансовому відношенні країн будуть витрачатися на їх сусідів.

Він охарактеризував це як "дійсно небезпечну пропозицію, яка б тільки підштовхнула деякі країни брати на себе більше боргів.

"Це дійсно не той напрямок, в якому ми повинні йти", - сказав Курц.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ