Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ужгородську і Чопську транспортні прокуратури об'єднали в одну - Закарпатську

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка розпорядився об'єднати Ужгородську і Чопську транспортні прокуратури в одну - Закарпатську.

Як повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України, відповідне рішення було ухвалено учора під час розширеної колегії в прокуратурі Закарпатської області.

За даними прес-служби, таке рішення ухвалено «з метою вдосконалення роботи і зважаючи на специфіку прикордонного регіону».

Під час розширеної колегії в прокуратурі Віктор Пшонка серед іншого повідомив, що в Закарпатській області послаблений прокурорський нагляд за оперативно-розшуковою діяльністю, послаблений нагляд за розслідуванням кримінальних справ, що перебувають у провадженні органів внутрішніх справ. Крім цього, неактивно задіяна правозахисна функція органів прокуратури в земельних правовідносинах, немає системності в роботі із захисту конституційних прав громадян, зокрема, з виплати заробітних плат і пенсій.

За словами Генерального прокурора, існує проблема у додержанні прав неповнолітніх. Для активізації правозахисної функції органів прокуратури з вищевказаних питань у західних областях України Генеральний прокурор України встановив відповідний термін. Він також додав, що після того, як сплине 3 місяці, Закарпатську область відвідає робоча група ГПУ, для перевірки ходу виконання завдань прокуратури та рішення сьогоднішньої колегії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ