Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В 11 країнах Європи тривають благодійні ярмарки «Різдво з Україною»

Цьогоріч в 11 країнах Європи тривають благодійні ярмарки «Різдво з Україною», у яких беруть участь підприємці-переселенці та соціальні волонтерські ініціативи.

«Проєкт організовано та реалізовано за підтримки МКІП. Презентують наші традиції та ремесла підприємці і соціальні волонтерські проєкти», – йдеться у повідомленні.

Серед учасників ярмарку підприємниця Марина – уродженка Лисичанська Луганської області, має доньку Марію та чоловіка Андрія, який із 2015 року боронить Україну.

У 2022 році із зони безпосередніх бойових дій мати й донька переїхали до Дніпра, звідти перемістилися до Львова. Саме тоді дочка закінчила навчатися на дизайнера-ілюстратора, а в Марини був досвід підприємницької діяльності. В них виникла ідея створювати ілюстрації та наносити їх на ластівки, чашки, постери, одяг. Процес відбувається на власному невеликому виробництві, продукцію розповсюджують через соцмережі і сувенірні магазини. Усі кошти, зібрані під час участі в ярмарку, планують передати на закупівлю необхідних речей для підрозділу, де служить чоловік Марини.

Підприємниця Валерія з Харкова займається виготовленням листівок ручної роботи, дизайн яких створює її донька-підліток. Майстрині не полишали місто навіть під час активних бойових дій і продовжують там жити зараз, попри регулярні обстріли.

Також у проєкті «Різдво з Україною» взяли участь соціальні волонтерські проєкти. Зокрема майстри Андрій і Петро разом із колегами проводили для дітей майстер-класи з виготовлення ляльок-мотанок і виробів із соломи. Ці іграшки передали на ярмарки. Вторговані кошти спрямують у благодійний фонд «Тихо», який допомагає закуповувати квадрокоптери для українських оборонців.

З такою ж благодійною ініціативою долучилось багато майстринь-переселенок з тимчасово захоплених територій з різноманітними виробами: в’язаними шкарпетками, шапками, іграшками, вишитими бантами, дідухами, виробами із глини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ