Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Аргентині "миші з’їли" півтонни марихуани

В Аргентині вісьмох поліцейських звільнили через те, що вони звинуватили мишей у знищенні наркотиків, які перебували на поліцейському складі, - ВВС Україна.

Слідчі виявили, що 540 кг марихуани зникли безслідно з поліцейського складу в місті Пілар на північний захід від Буенос-Айреса.

Колишній комісар поліції міста Хав'єр Спеціа та інші поліцейські розповіли судді, що наркотики з'їли миші.

Судові експерти засумнівалися в правдивості цих тверджень.

Представник судді Адріана Гонсалес Чарвая зазначив, що, за словами експертів в університеті Буенос-Айреса, "миші не могли переплутати наркотики з їжею", а якби зробили це "на складі можна було б знайти багато трупиків".

Співробітники поліції тепер будуть свідчити перед суддею 4 травня. Суд вирішить, чи були наркотики втрачені через "ситуацію, що склалася", чи через "недбалість".

Вилучені поліцією наркотики - загалом 6 000 кг марихуани - зберігалися на складі протягом останніх двох років.

Наступник пана Спеціа на посаді, Еміліо Портеро, помітив зникнення наркотиків.

Пан Портеро попередив про це відділ внутрішніх справ поліції, працівники якого обшукали склад і знайшли лише 5 460 кг марихуани.

Підозри впали на колишнього комісара Спеціа після того, як влада виявила, що він не підписав документи з інвентаризації конфіскованих наркотиків, коли покинув посаду в квітні 2017 року.

Колишній комісар також, як повідомляється, перебуває під слідством, оскільки ще не подав заяву про прибутки за минулий рік.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ