Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В атмосфері Землі згорів місячний модуль Peregrine

Завершення місії Peregrine було підтверджено комплексом далекого космічного зв'язку від NASA
фото з сайту Укрінформ

Приватний посадковий модуль Peregrine від компанії Astrobotic, що був нещодавно запущений на Місяць, згорів у атмосфері Землі над південною частиною Тихого океану.

Про це повідомляє  Укрінформ.

Апарат увійшов в атмосферу Землі у четвер близько 23 години за київським часом і згорів над південною частиною Тихого океану.

Завершення місії Peregrine було підтверджено комплексом далекого космічного зв'язку від NASA (CDSCC) в австралійській Канберрі, який відстежував космічний корабель і діяв як телеметричне реле для власника апарату Astrobotic.

Саме CDSCC зафіксував раптове припинення подачі сигналу від Peregrine.

Зазначається, що місія Peregrine мала на меті відзначити пару історичних подій. Вона мала б стати першою американською місією, яка висадиться на Місяць після Apollo 17 у 1972 році, і першою приватною посадкою на Місяці в історії.

Як відомо, у понеділок, 8 січня, United Launch Alliance запустив у космос свою першу ракету Vulcan Centaur. У межах тестового польоту вона перенесе приватний посадковий модуль Peregrine від Astrobotic на Місяць.

Через декілька годин після запуску стало відомо, що апарат спіткали технічні проблеми, зокрема, втрата джерела живлення, а пізніше ще і втрата палива.

Пізніше компанія-розробник Astrobotic заявила, що Peregrine згорить в атмосфері Землі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ