Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В АТО затримали групу «заблукалих» російських медиків

У Краматорську, в приміщенні Донецької обласної державної адміністрації відбувся брифінг для представників центральних і регіональних ЗМІ на тему діяльності сил АТО та присутності російсько-окупаційних військ на територіях, що тимчасово непідконтрольні Україні. У брифінгу взяли участь заступник керівника АТО генерал-майор Олександр Розмазнін, представник штабу АТО по взаємодії з силовими структурами полковник Сергій Ткачук та заступник військового прокурора сил АТО підполковник юстиції Іван Сиводєд, передає прес-центр штабу АТО.

«Російський слід на Донбасі більш ніж очевидний. Ви мабуть не раз чули про російську військову техніку, яку начебто знайшли в шахтах Донбасу місцеві «робітники і селяни», про погане орієнтування на місцевості російських горе-вояків, а також про зброю та амуніцію, яку «можна купити у будь-якому воєнторзі». Втім, ця інформація, до правди, жодного відношення не має. І сьогодні в нас є достатньо доказів присутності представників російської армії на території, що сьогодні не підконтрольна Україні», – зазначив заступник керівника АТО генерал-майор Олександр Розмазнін.

Також він розповів про те, що затримання російських громадян в районі лінії розмежування на Донбасі відбувається регулярно. Так, за його словами, нещодавно було затримано групу російських медиків – випускників Санкт-Петербурзької військово-медичної академії ім. С. Кірова, які після святкування Дня медичного працівника за давньою російською традицією «збилися з курсу» і потрапили до рук українських військових.

В свою чергу полковник Сергій Ткачук наголосив на тому, що сьогодні переважна більшість посад керівного складу так званих 1-го та 2-го армійських корпусів зі штабами в окупованих Донецьку та Луганську відповідно, обіймають кадрові російські військові.

Говорячи про військову техніку, яка знаходиться на озброєнні російсько-терористичних військ на Донбасі, представники штабу АТО звернули увагу на наявність тих зразків, які раніше ніколи не були на озброєнні Української армії, а нерідко були виготовлені протягом останніх років на території РФ, що є прямим доказом підтримки нашим північним сусідом терористичних утворень, якими по факту є ДНР та ЛНР.

Під час брифінгу журналістам також були продемонстровані декілька документів російських найманців, які потрапили до рук українських військових, а також доведено інформацію про роботу щодо документування злочинів представників російсько-окупаційних військ на Донбасі для подальшого звернення у міжнародні судові інстанції.

«Військовою прокуратурою сил АТО продовжуються робота щодо боротьби зі злочинами, скоєними на території Донецької та Луганської областей, зокрема й представниками так званих ДНР та ЛНР. Загалом протягом 2015-2017 років нами було здійснено досудове розслідування у 50-ти таких кримінальних провадженнях. Крім того за цей час було підтримано державне обвинувачення у 16 кримінальних провадженнях стосовно 17 осіб, незаконна діяльність яких пов’язана з участю в терористичних угрупуваннях, або здійснювали їх фінансування. Зокрема, суд визнав їх усіх винними та призначив міру покарання від 3 до 9 років позбавлення волі із конфіскацією майна», – наголосив заступник військового прокурора сил АТО підполковник юстиції Іван Сиводєд.

Підсумовуючи сказане, представники штабу АТО звернулись до журналістів з проханням ретельно фіксувати усі злочини російських найманців на Донбасі, для того, аби потім долучити ці дані під час судових процесів. У свою чергу журналісти зазначили про необхідність постійного контакту з керівництвом сил АТО, що дозволить більш об’єктивно та оперативно реагувати на усі події, що відбуваються в районі проведення Антитерористичної операції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ